Jäsenyys

Osuuskunta PPO:n omistus perustuu osuusjärjestelmään. Osuuskunta luopui paperisista osuustodistuksista jo 2000-luvun alussa. Nykyään kaikki jäsenyyteen ja omistuksiin liittyvät tiedot löytyvät ajan tasalla olevasta osuuskunnan jäsenrekisteristä. Osuusrekisteriotteen omistuksestaan jäsen saa olemalla yhteydessä osuuskunnan asiakaspalveluun.

 

Osuuskunta PPO:n omistavat sen 26 787 jäsentä, joilla on yhteensä 82 089 osuutta. Kullakin jäsenellä on velvollisuus ottaa yksi osuus. Nykyään osuuskunnassa on vain yhdenlajisia osuuksia ja kukin osuus tuottaa yhtäläiset taloudelliset oikeudet.

  osuuksien lukumaara3

 

Aiemmin osuuskunnan jäsenyys on edellyttänyt ICT- pitkäaikaispalvelun, tavallisimmin lankapuhelin- tai laajakaistaliittymän, aktiivista käyttöä. Jos palveluja on ollut jäsenen käytössä useampia, niihin on voitu liittää useampia osuuksia. Nämä lisäpalveluihin liitetyt osuudet ovat vapaaehtoisia osuuksia. Jos jäsen on lopettanut palvelukäytön, aktiivinen osuus on voitu laittaa ”hyllylle” lisäosuutena odottamaan mahdollista uuden palvelun käyttöön ottoa.

 

Vuonna 2013 osuuskunta on myynyt ICT-liiketoimintonsa Elisa Oyj:lle ja keskittynyt itse sijoitus- ja kehitystoimintaan. Tässä yhteydessä kaikki varsinaiset ja vapaaehtoiset osuudet ovat säilyneet voimassa. Lisäosuuksien määrä on alennettu nollaan.

 

Vuonna 2015 on rekisteröity uudet säännöt, joiden myötä osuuskunnassa on vain yhdenlaisia osuuksia. Alla oleva kaavio kuvaa erilajisten osuuksien käsittelyä ennen ja nyt.

osuuksien kasittely5

 

 

 

 

 

 

Osuuskunta PPO:n jäsenrekisterin hoitamisessa huomioidaan henkilötietolain määräykset. Rekisteriseloste on nähtävissä täällä.