27.03.2017

Kalajoelle rakennetaan yksi Pohjois-Suomen suurimmista puurakenteisista kauppakeskuksista

Kalajoen Hiekkasärkkien merellisen matkailukeskuksen hiekka- ja mäntymetsämaisemiin 8-tien varteen nousee yksi Pohjois-Suomen suurimmista puurakenteisista kauppakeskuksista Ostoskylä Raitti, reilut 4000 m2. Pääomasijoittajat Osuuskunta PPO ja LähiTapiola Pohjoinen näkevät ostoskylän mahdollisuudet alueen matkailun kehittämisessä. Ostoskylä Raitti avataan keväällä 2018.

 

Yksilöllinen, terveellinen ja ympäristöystävällinen

Rakennusliike Somero Oy aloittaa kevään aikana kauan odotetun Ostoskylä Raitin rakentamisen Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksen eteläiseen risteykseen 8-tien varteen. Ostoskylä Raitti on kokonaisuudessa kooltaan n. 4100 m2, jakautuen kahteen kerrokseen. Ensimmäisen kerroksen liiketilat käsittävät n. 3100 m2 ja toisen kerroksen liike- ja toimistotilat n. 450 m2. Ostoskylä Raitti on näyttävä puurakenteinen arkkitehtuurinen kokonaisuus, jonka on suunnitellut oululainen arkkitehti Juha Paldanius, Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy:stä.

 

- Puurakentaminen tarjoaa meille monia etuja. Se mahdollistaa yksilöllisen ja näyttävän rakentamisen. Se on nopeaa, kokonaistaloudellista sekä kilpailukykyistä muihin rakennusmateriaaleihin ja -menetelmiin verrattuna. Ostoskylän rakentaminen puusta on monella tapaa ekologista. Tulemme käyttämään teollisia puuelementtejä, joiden valmistukseen ja kuljetukseen kuluu vähemmän energiaa. Valmiit puuelementit takaavat myös rakennuksen tasalaatuisuuden ja kevyempien materiaalien ansiosta rakennuksen pystyttäminen on nopeampaa. Ostoskylän ovet avataan kevään 2018 aikana, kertoo Rakennusliike Somero Oy:n toimitusjohtaja Vesa Somero.

 

Sijoittajat lähdössä mukaan

Osuuskunta PPO ja LähiTapiola Pohjoinen ovat tehneet ehdollisen sijoitussitoumuksen mahdollistaakseen Ostoskylä Raitin toteutumisen. Raitissa he näkevät mahdollisuuden matkailualueen palvelutarjonnan monipuolistamiseen. Molemmille yhtiöille on tärkeää, että ne voivat investoida lähialueelleen ja palvella tätäkin kautta omaa omistajakuntaansa.

 

- Osuuskunta PPO on alueellinen sijoittaja. Tavoitteemme on elinvoiman lisääminen sijoitustoiminnan keinoin. Se tarkoittaa juuri työpaikkojen ja palveluiden kehityksen mahdollistamista, sanoo toimitusjohtaja Kati Peltomaa. Samoilla linjoilla on LähiTapiola Pohjoisen hallintojohtaja Arto Turunen.

 

- Raitin tapaisilla kokonaisuuksilla voimme välillisesti edistää palvelutuotantoa LähiTapiola Pohjoisen nykyisille ja tuleville asiakkaille. Kalajoen matkailussa on paljon potentiaalia, Turunen toteaa.

 

Vetovoimainen ostoskylä

Ostoskylä Raitti lisää Kalajoen Hiekkasärkkien matkailualueella palvelutarjontaa merkittävästi ja sitä kautta myös alueen vetovoimaa. Ostoskylä ei palvele ainoastaan Kalajoen matkailun asiakasryhmiä, vaan se palvelee kaikkia – paikallisia ja lähialueen asukkaita, 8-tien ohikulkijoita unohtamatta.

 

- Raitti tulee olemaan nykyaikainen, viihtyisä ja elämyksellinen ostoskylä. Meille on tärkeää, että ihmiset viihtyvät ja tuntevat olonsa hyväksi ollessaan Raitilla. Laadukkaiden palveluiden, viihtyvyyden, erilaisten tapahtumien sekä lämpimän ja kodikkaan tunnelman toivotaan jättävän kävijään tunteen, että Raitille on pakko tulla uudestaan, sanoo Raitin markkinointipäällikkö Marianne Hirn.

 

Raitin kiinteiden liiketilojen lisäksi ostoskylän keskikäytävälle ja pääsisäänkäynnin lähteisyyteen piha-alueelle sijoittuvat vuokrattava toripaikat. Alueen pienyrittäjille nämä ovat hyviä paikkoja tuoda tuotteitaan esille ja tehdä myyntiä.

 

- Ostoskylän toimintaa ja sisältöä on mietitty tarkasti ja harkiten, jotta se palvelisi parhaimmalla ja mielenkiintoisimmalla tavalla kohderyhmiään. Kerromme lähiaikoina lisää ostoskylän tulevista toimijoista, lisää Hirn.

 

Liiketiloihin tulee valtakunnallisten brändien lisäksi pieniä erikoisliikkeitä. Ankkuritoimijoina ostoskylässä ovat päivittäistavarakauppa, ravintola-kahvila kokonaisuus sekä jo toukokuussa 2016 julkaistu sisäaktiviteettipuisto SuperCorner. SuperCornerin myötä Kalajoki saa uuden merkittävän ympärivuotisen matkailuvetonaulan, ja alueen asukkaille se tuo tullessaan paitsi uuden aktiivisen vapaa-ajanviettokohteen, myös ohjattua toimintaa ja tapahtumia. Ryhmiä liikunnallinen aktiviteettipuisto palvelee monipuolisesti lasten syntymäpäivistä yritysten virkistyspäiviin.

 

Lisätietoja:

Rakennusliike Somero Oy

Toimitusjohtaja Vesa Somero, puh. 044 517 7891

 

Osuuskunta PPO

Toimitusjohtaja Kati Peltomaa, puh. 044 729 1220

 

LähiTapiola Pohjoinen Keskinäinen Vakuutusyhtiö

Hallintojohtaja Arto Turunen, puh. 040 704 4945

 

Rakennusliike Somero Oy

Markkinointipäällikkö Marianne Hirn, puh. 040 826 3766

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle